Relatie

Zo werkt een relatie

Posted On
Posted By zwaarweer4332

Dit is een erg belangrijke vraag, want mensen zijn sociale wezens. Wel ieder op zijn eigen manier natuurlijk, maar iedereen heeft andere mensen nodig. Mensen zijn groepsdieren en zo zijn we duizenden jaren geprogrammeerd. We kunnen fysiek ziek worden van eenzaamheid en mensen die een eenzaam leven lijden gaan bewezen gemiddeld eerder dood.

Maar voor ieder persoon betekent een fijn sociaal leven iets anders. Er zijn mensen die meer mensen om zich heen nodig hebben dan anderen, die rustig een week of twee alleen kunnen door brengen en perfect gelukkig zijn, maar er zijn ook mensen die elke dag mensen moeten zien, anders worden ze ongelukkig.

Wat voor iedereen moeilijk is, is het onderhouden van een goede, lange en betekenisvolle relatie. Daarom geven we hier wat tips en trucs om een goede relatie te onderhouden.

Wat is een goede relatie?

Wat een goede relatie is, is voor iedereen anders en ligt ook aan de aard van de relatie. Als het gaat om een vriendschap of een liefdesrelatie, dan is geluk van beide partijen het hoogste goed. Jij denkt aan het geluk van de ander en de ander denkt aan jouw geluk en uit dat streven groeit jullie je relatie. Dit is belangrijker dan gemeenschappelijke interesses of dat je hetzelfde wilt in de toekomst. 

Let er wel op dat ieders geluk binnen een relatie in balans is. Dit is een erg belangrijke voorwaarde in een goede relatie. Een goede relatie kan niet van één kant komen, dan is het geen goede relatie.

Hoe werk ik aan een goede relatie?

Het lijkt zo makkelijk als je naar verliefde stelletjes of een groep goede vrienden kijkt. Het is alsof ze één persoon zijn, zo lijken de neuzen dezelfde kant op te staan.

Maar let wel op, elke goede vriendengroep en elk verliefd stel heeft elkaar ooit leren kennen en ze hadden een klik. In geen enkele relatie gaat het allemaal vanzelf. In de beginfase zijn juist wel de gemeenschappelijke interesses van belang. Je hebt gemeenschappelijke grond nodig waar je elkaar vindt en waar je over kan praten. Vervolgens ga je kijken of er toekomst in zit. Wil de één het liefst elke dag afspreken en de ander vind eens per maand wel prima, dan moet één van de twee water bij de wijn doen. Is dat dan de basis van een goede relatie? Dat zeker niet. Vind je gelijke in waar je geluk uit haalt! 

Related Post

leave a Comment