Astrologie

Sterrenbeelden en hun bedoeling

Posted On
Posted By zwaarweer4332

Iedereen heeft een sterrenbeeld op basis van je geboortedatum. Wat de jouwe is, is je waarschijnlijk wel bekend. Maar wat is de bedoeling van sterrenbeelden? Waarom zijn ze er en wat heb je er aan? We proberen daar met dit artikel wat duiding aan te geven.

Je geboortedatum

Welk sterrenbeeld je hebt hangt dus af van je geboortedatum. De meeste sterrenbeelden overzichten beginnen met het teken Ram. Dat teken gaat in op 21 maart, de dag dat de lente begint. Sterrenbeelden zijn al erg oud en stammen uit de tijd dat de jaargetijden nog gelijk liepen met de seizoenen. Vandaar dat we beginnen in de lente met het teken Ram.

Gedurende het jaar beweegt de zon door een aantal sterrenbeelden, de twaalf sterrenbeelden die je kan hebben. Een sterrenbeeld is letterlijk een verzameling sterren die samen een figuur vormen. Ben je geboren op bijvoorbeeld 12 februari, dan staat de zon in het teken Waterman. Dan is jouw sterrenbeeld dus Waterman.

Dit is grofweg hoe het werkt, maar de zon staat niet even lang in elk sterrenbeeld en bovendien verschuift het ook langzaam. Het huidige systeem gaat er ook vanuit dat de aarde het middelpunt is van ons sterrenstelsel en niet de zon.

De bedoeling van sterrenbeelden

Mensen schrijven veel aardse gebeurtenissen toe aan hun sterrenbeeld. Zelfs bepaalde karaktertrekken zouden bij mensen met het ene sterrenbeeld vaker voorkomen dan mensen met een ander sterrenbeeld.

Er is in ieder geval geen wetenschappelijk bewijs voor, maar dat wil niet zeggen dat het niet zo is.

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zouden bijvoorbeeld erg rustige mensen zijn en bovendien erg gevoelig. Ze kunnen niet goed tegen veel prikkels. 

Mensen met het teken Weegschaal zouden hun tegenpool zijn: excentriek en altijd op zoek naar avontuur.

Te algemeen

De kritiek op sterrenbeelden is niet verrassend: het is te algemeen. Er zijn maar 12 sterrenbeelden en dat zou betekenen dat er dus miljoenen mensen op aarde hetzelfde karakter hebben en hetzelfde lot ondergaan. 

Daarom moet je nooit afgaan op de sterrenbeeld uit kranten en magazines. Er gebeurde nog veel meer tijdens jouw geboorte. Als je echt jezelf wilt leren kennen aan de hand van de sterren, dan moet je een zogenaamde zonnekaart of geboortekaart laten maken voor jezelf. Daar heb je ook je geboortetijd voor nodig. Dan kan de exacte stand van de zon worden bepaald op het moment dat je bent geboren en krijg je een meer accurate voorspelling en karakterschets. 

Related Post

leave a Comment