Astrologie

Hoe werkt Astrologie?

Posted On
Posted By zwaarweer4332

Astrologie is iets anders dan astronomie. Astronomie is de wetenschappelijk studie van hemellichamen. Binnen de astrologie worden gebeurtenissen op aarde en karaktertrekken van mensen verbonden aan de stand van de sterren.

Met dat uitgangspunt is het makkelijk te voorspellen wat er gaat gebeuren, want de toekomstige stand van de sterren is al bekend.

Astrologie is al duizenden jaar oud, maar nooit onomstotelijk of wetenschappelijk bewezen als waarheid.

Hoe werkt het?

Een astroloog kijkt naar de stand van de zon, de maan en de planeten en verbindt daar bepaalde gebeurtenissen aan. Van oudsher werd het lot van volkeren en landen bepaald door de sterren, volgens astrologen. 

Astroloog zijn is niet makkelijk, zoals mensen soms beweren. Je moet namelijk op de hoogte zijn van de patronen die de zon, de maan en de planeten hebben. Jaar na jaar volgen ze een bepaalde cyclus. De maan draait een maand om de aarde, de aarde draait in een dag om haar as en de samen maken ze in een jaar een rondje om de zon. Hier zitten jaarlijks enkele nuances in. En dan hebben we het nog niet eens over de cycli die de overige planeten in ons sterrenstelsel en overige sterrenstelsels beschrijven. 

Astrologie is dan geen wetenschap, maar je kan het dus ook niet even uit je losse pols schudden. Er gaat een echte studie aan vooraf die jaren in beslag kan nemen. Als je erg goed bent in Astrologie, kan je ook naar het verleden kijken. Kijk bijvoorbeeld naar alles bepalende momenten in je leven. Hoe stonden de sterren toen? Zijn er toevallig sterren die altijd op dezelfde plek staan als jou iets naars overkomt? Door hier naar te kijken kan je dat doortrekken naar de toekomst.

Je kan dit ook breder trekken naar de wereldgeschiedenis. Wanneer gebeurden bepalende momenten in de geschiedenis. Wanneer was de tijd rijp voor verandering, veranderde de energie op aarde voelbaar? Hoe stonden de sterren toen iconische figuren uit de wereldgeschiedenis werden geboren? En kan je met al die data iets zeggen over de toekomst?

Zoals je leest is onderzoek doen als astroloog onuitputtelijk en heel interessant en zeker niet makkelijk! Dus of je er nu in gelooft of niet, een beetje respect voor een astroloog is wel op zijn plek.

Wat betekent dit voor jou?

Geloof je na het lezen van bovenstaande nog in de algemene voorspellingen die je leest in kranten en magazines en op sommige websites? Ik denk het niet. Zoek voor een uitgebreidere voorspelling een echte astroloog op en laat hem of haar jouw persoonlijke astrologie tot de bodem uitpluizen.

Related Post

leave a Comment